Zie in de rechterbalk of onderaan de pagina (smartphone) voor alle artikelen op alfabetische volgorde

 

Klachten na vaccinatie

Waar het grootste deel van de volwassenen en kinderen geen blijvende klachten krijgt na een vaccinatie gebeurt het bij een klein gedeelte van de mensen wel degelijk. Momenteel zijn natuurlijk vooral de vaccinaties voor Covid-19-infectie actueel: Pfizer en Moderna, maar het geldt voor alle vaccinaties. Nu zoveel mensen tegelijkertijd gevaccineerd worden, wereldwijd, op allerlei leeftijden en met allerlei onderliggende aandoeningen, zie je ook dat er soms klachten bij mensen ontstaan. Hiermee bedoelen we niet de kortdurende normale bijwerkingen zoals koorts, gevoel van malaise, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn etc. Deze klachten zijn normaal omdat je immuunsysteem aan het werk gaat en gaan na enkele dagen ook weer vanzelf over.
In dit artikel worden klachten bedoeld die niet vanzelf overgaan en blijven spelen. Dit kan een veelheid aan klachten zijn, afhankelijk van het immuunsysteem van diegene en voor welke klachten iemand zelf al gevoelig is. Vaak zie je dat oude symptomen weer opnieuw opkomen. Maar er kunnen ook volledig nieuwe en ernstige klachten ontstaan of je voelt jezelf nooit meer de oude. 

Klachten na Covid-19-infectie / Long-Covid

 

Óf mensen ziek worden en hoe ziek en hoe lang ze nog klachten houden is bij een Covid-19 infectie heel verschillend gebleken. Het gaat van geen enkel symptoom hebben (wel positief getest) tot overlijden aan Covid. In de acute fase zijn de klachten die mensen hebben uiteenlopend, maar veel voorkomend zijn koorts, luchtwegproblemen, spierpijn, hoofdpijn, heel moe/zwak, keelpijn, droge hoest, verlies van reuk en smaak en diarree. In deze fase doe je het rustig aan, lig je echt ziek op bed of moet je zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. 

Na de acute fase gaat het vaak wat beter en heeft men het idee dat het ergste achter de rug is. Voor veel mensen is dat ook het geval. Bij sommige mensen komen de klachten daarna weer terug, soms nog heftiger dan eerst. Het duurt bij hen maanden en zelfs jaren voordat ze weer een beetje inspanning kunnen verrichten zonder moe te worden of helder kunnen denken. Zelfs na alleen milde klachten houden veel mensen nog lang last. Het gaat dan om mensen van allerlei verschillende leeftijden, ook jonge mensen en zowel mannen als vrouwen.

Burn-out of overspannen

Bij een burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds erger geworden zijn en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. Volgens cijfers van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten.​ Bij overspannen zijn, passen soortgelijke klachten, maar ze zijn dan milder en sneller over.

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld constant te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanning in je gezin. Maar vaak ook is het een combinatie van dit soort factoren. Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan een stressveroorzakende situatie, kan dat zorgen voor overbelasting en uitputting. Dit kan resulteren in een burn-out. Een burn-out is vaak werkgerelateerd, maar dit hoeft niet.

Bedplassen

Een kind is zindelijk als het ook 's nachts de plas op kan houden. Meestal ontwikkelt zindelijkheid zich tussen het tweede en vijfde levensjaar: kinderen worden zich bewust van de aandrang om te plassen en zij leren de bekkenbodemspieren beheersen, wat nodig is om de plas op te houden. We spreken van bedplassen als een kind van vijf jaar of ouder 's nachts de plas niet kan ophouden. Kinderen die in bed plassen, merken ’s nachts niet dat ze moeten plassen. Ze hebben dit nog niet geleerd. Bedplassen komt niet doordat het kind te veel drinkt of te diep slaapt. Het gebeurt ook niet met opzet.

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • info@homeopathievandeven.nl
 • Maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond