Klachten bij ouderen

Klachten bij ouderen kunnen ook bij jongere mensen voorkomen, maar komen over het algemeen vaker voor bij oudere mensen. Veel voorkomende klachten zijn: decubitus oftewel doorligwonden bij het veel bedlegerig zijn, oedeem of vocht vasthouden, osteoporose, incontinentie, dementie, kanker etc.
Soms wordt gedacht dat het normaal is om klachten te krijgen als je ouder wordt, maar niets is minder waar. In principe kun je in goede gezondheid een hoge leeftijd bereiken, dat is de natuurlijke toestand.

Treden er toch klachten op dan kunnen deze vaak goed behandeld worden met homeopathie. Je hoeft niet gebukt te gaan onder lichamelijke of psychische klachten en er maar genoegen mee nemen, omdat je toevallig een dagje ouder wordt. Dit is een groot misverstand.

ouderen

Wat kun je doen bij deze klachten?

Om op een goede manier oud te worden is het altijd goed om gezond te leven. Voldoende afwisselend en vers eten en drinken en voldoende beweging zijn heel belangrijk en kunnen het verouderingsproces vertragen. Het lichaam moet net als een auto goed onderhouden worden!
Maar ook lekker in je vel zitten draagt bij aan een goede gezondheid.
Stoppen met (overmatig) drinken of roken kunnen een enorm verschil maken. Vitamines of supplementen zijn echter niet altijd goed, ook al komen ze uit de gezondheidswinkel. Wees kritisch in wat u echt nodig heeft. Van supplementen kunt u soms zelfs meer klachten krijgen als ze niet aangewezen zijn.

Gedeeltelijk heb je een goede gezondheid dus zelf in de hand. Gedeeltelijk heeft ook iedereen te kampen met aandoeningen of gevoeligheid voor bepaalde ziektes vanuit de familie. Deze ‘overgeërfde’ aandoeningen zijn predisposities, in de aanleg aanwezige gevoeligheid voor bepaalde ziektes. Deze zijn veel moeilijker af te wenden door alleen een gezonde levensstijl en kunnen toch de kop op steken.


Hoe werkt de homeopathische behandeling?

In het geval van oudere mensen vraagt een homeopaat natuurlijk naar alle klachten die u heeft. Sinds wanneer heeft u er last van?
Ook is de medicatie soms uitgebreider en wordt ook daarnaar gekeken om te zien of een gedeelte van de klachten bijwerkingen zijn van medicatie.
Bij bijvoorbeeld incontinentieklachten wordt gevraagd of er bv een lage buikoperatie is geweest.
Daarnaast vraagt de homeopaat naar uw overige klachten, naar uw karakter, hoe u slaapt en of u warmbloedig of kouwelijk bent, heeft u angsten, hoe gaat u met uw emoties om etc.
Bij bv dementerende mensen moet goed geobserveerd worden en is het verhaal van de omgeving (familie, verpleeghuis) heel belangrijk om informatie te verkrijgen.

Op het beeld dat de homeopaat krijgt, schrijft zij het passende middel voor. Dit werkt snel en effectief, al binnen enkele weken. Als de klachten over zijn kunt u weer stoppen met de korrels en kunt u het weer zelf!

homeopathie nvkh