Zwangerschapsklachten

Tijdens een zwangerschap verandert de hormonale balans aanzienlijk. Ook de fysieke verandering van de steeds groter wordende baarmoeder speelt mee. Als dit allemaal goed verloopt heeft iemand weinig klachten tijdens de zwangerschap. In principe is een zwangerschap volkomen natuurlijk en geen ‘ziekte’.
Toch zijn bepaalde klachten o.a. door hormonale disbalans veelvoorkomend, zoals misselijkheid (ook ná de 3 mnd), stemmingswisselingen, vermoeidheid, jeuk, bekkeninstabiliteit, rugklachten, hoge bloeddruk, vocht vasthouden, aambeien, urine-incontinentie, obstipatie of maagzuur.

  
Wat kun je doen bij klachten tijdens de zwangerschap?

In veel gevallen is het moeilijk om zelf iets te doen aan deze klachten. Belangrijk is in ieder geval om te zorgen dat je voldoende rust krijgt en je realiseert dat zwanger zijn ook energie kost. Probeer elke dag even stil te staan bij het feit dat je in verwachting bent. Gezond eten is altijd goed: verse groenten en fruit, matig met zout en voldoende ijzerhoudende voedingsmiddelen.

Hoe werkt de homeopathische behandeling?

De homeopaat zal altijd navragen wat uw klachten zijn en alles wat daarmee te maken heeft. Verder zal de homeopaat navragen wanneer deze klachten precies ontstaan zijn. Soms kan een vervelende gebeurtenis of samenloop van omstandigheden ook zorgen voor spanningen tijdens de zwangerschap waaruit vervolgens klachten ontstaan. De homeopaat zal ook vragen of er iets is wat enigszins verlichting biedt aan de klachten. Verder wordt nagevraagd of u warmbloedig bent of kouwelijk, hoe uw stemming is, in welk eten u veel zin heeft of juist een aversie tegen heeft, hoe u slaapt, of u nog andere klachten heeft etc.
Op basis van dit geheel aan informatie baseert een homeopaat de middelkeuze. Dit middel past bij uw gehele symptoombeeld en kan uw klachten snel verlichten, zodat u weer kunt genieten van de zwangerschap! Het is zeker niet ‘normaal’ om klachten te hebben als je in verwachting bent. Helaas komt het echter wel veel voor, maar dat is dus niet nodig.

Daarbij is homeopathie volkomen natuurlijk, heeft het geen bijwerkingen en is het veilig voor moeder en kind.

Voorbeeld

Een patiënte die kwam voor klachten tijdens de zwangerschap kreeg van mij het middel Sepia officinalis (Zeekat, een soort inktvis). Zij had last van misselijkheid, overgeven en in erge gevallen kon zij echt niets binnenhouden en verloor ze snel gewicht. Dit kon zelfs gevaarlijk voor haar zijn als het aan zou houden. Zij werd misselijk van etensgeuren en van eten zelf. Ook was ze geïrriteerder dan normaal: sneller boos, maar ook eerder huilerig met wisselende stemmingen of er was juist totale onverschilligheid. Daarbij wilde ze liever alleen gelaten worden, wilde haar man of kinderen niet in de buurt hebben.

Zij had tevens last van lage rugpijn, met het gevoel alsof het onderlijf omlaag valt. Zitten tegen een rechte harde leuning bood enigszins verlichting. In de avond werden de klachten over het algemeen ook wat minder. Verder is zij erg kouwelijk. Ze heeft ook veel behoefte aan lichamelijke beweging, sport graag en veel en is graag bezig. Qua eten en drinken is er behoefte aan stimulantia zoals koffie, chocola of alcohol, maar deze konden de klachten ook verergeren.

Hiervoor had zij al pijnklachten van de menstruatie en problemen met de vruchtbaarheid gehad.
Na inname van enkele korrels van dit middel wasm ze niet meer misselijk, haar emoties werden minder wisselvallig en de rugpijn verdween. Hierdoor was ze meer in balans en kon ze juist genieten van deze mooie en bijzondere tijd in haar leven.

homeopathie nvkh