Familiepatronen doorbreken

Veel mensen hebben als volwassene nog de emotionele pijn van het innerlijke kind dat beschadigd is geraakt. Dit kan te maken hebben met hoe er met je is omgegaan als kind en wat dat voor jou heeft betekend. Vaak houden we onbewust en ongewild de patronen van vorige generaties in stand. Met homeopathie is het mogelijk deze patronen, die jou tegenhouden, te doorbreken en je emotionele pijn te helen.

Kinderen die een traumatische jeugd hebben gehad met seksueel misbruik, emotionele verwaarlozing of fysieke mishandeling kunnen daar hun leven lang nog enorm veel last van hebben. Maar zelfs als je een goede jeugd gehad hebt, kunnen er toch subtiele boodschappen zijn die je hebt meegekregen en een rol spelen in je verdere leven.

Het kan bv gaan om familiegeheimen (“de vuile was niet buiten mogen hangen”), je veiligheidsgevoel kan aangetast zijn omdat je niet terecht kon bij een van je ouders of je bent te beschermd opgevoed, waardoor je nog steeds bang bent voor vanalles of er werd je bruut verteld dat je toch nergens goed voor was. Je zelfbeeld kan negatief worden omdat je niet geaccepteerd en gezien bent voor wie je was. Je kunt daardoor jezelf gaan overschreeuwen en doen alsof er niets aan de hand is. “Je moet altijd sterk zijn naar de buitenwereld toe en geen zwakte of kwetsbaarheid laten zien” of juist introvert en depressief worden. Misschien had je een dominante vader of moeder waardoor je conflicten of confrontaties niet aan durft te gaan en veel behoefte hebt aan bevestiging of erkenning. Veel mensen hebben niet geleerd om openlijk over hun gevoelens en emoties te praten. Je kwetsbaar opstellen was gevaarlijk. En nu heb je nog last van die patronen.

                                                

Wat je hebt meegekregen uit je jeugd van je ouders, is vaak het gevolg van hoe je ouders zelf hun kindertijd hebben ervaren. Zij wisten soms niet beter en hebben het zo goed mogelijk proberen te doen. Er is moed en vertrouwen voor nodig om je bewust te worden van dergelijke patronen. Dit is geen daad van opstandigheid of van verraad. Er heeft niemand schuld. Misschien ondervind je tegenstand vanuit je familie die er nog niet aan toe is om dingen te gaan veranderen. Maar vaak kun je, door zelf te transformeren, de katalysator zijn voor anderen. Door familiepatronen te veranderen kun je je eigenheid ontwikkelen en kom je in je kracht te staan. Op die manier wordt het leven voller, rijker en lichter.

Het kan moeilijk zijn om familiepatronen te veranderen via gesprekken en zelfinzicht, omdat het zo diep verankerd zit in je energetische DNA. Met een passend gekozen homeopathisch middel kan het, als een jas die niet van jou is, echt van je afvallen.

Casus

Een man van 34 jaar komt naar de praktijk omdat hij voortdurend bang is om in de steek gelaten te worden. Hij heeft een goede relatie, maar ook daarin houdt hij dat gevoel. Hij had een dominante vader die hem nooit het gevoel heeft gegeven dat hij hem waardeerde. Zijn vader was erg streng en liet de opvoeding over aan zijn moeder. Hij heeft altijd geprobeerd om zijn vader tegemoet te komen, zodat trots op hem zou zijn. Later zijn zijn ouders gescheiden en heeft zijn vader het contact verbroken. Hij is erg gevoelig voor ruzie, kan daar helemaal niet tegen. Hij houdt van een harmonieuze sfeer. Confrontaties gaat hij dan ook uit de weg, omdat hij de angst heeft dat de ander hem verlaat als hij op zijn strepen gaat staan. Als er al ruzie dreigt probeert hij die altijd op te lossen. Ook binnen de familie is hij a.h.w. de vredestichter en probeert hij tussen iedereen te bemiddelen. Hij is bang om kinderen te krijgen omdat hij denkt geen goede vader voor ze te kunnen zijn. Zijn eigen vader heeft ook een harde opvoeding gehad en er werd nooit over gevoelens gepraat. Zijn vader heeft zich daardoor afgesloten voor emoties en kon er emotioneel niet voor zijn kinderen zijn.
Lichamelijk heeft hij last van maagzuur en oprispingen. Ook wordt hij niet uitgeslapen wakker. ’s Ochtends voelt hij zich nog vermoeider dan toen hij ’s avonds ging slapen. Verder heeft hij last van obstipatie. Buiten zijn en frisse lucht doet hem goed.
Na wat korrels van het homeopathisch middel Magnesium carbonicum (magnesiumcarbonaat, mineraal) voelt hij zich gesterkt. Hij kan nu wel gewoon ruzie maken met de wetenschap dat je het daarna weer goed maakt. Ook voelt hij zich zekerder in de relatie. De angst dat zijn vriendin hem in de steek laat is weg en dat geeft hem veel rust. Hij staat ervoor open om kinderen te krijgen en voelt dat hij een goede vader zal zijn. Van tijd tot tijd neemt hij nog een keer het middel in en het blijft goed gaan. Hij neemt na een tijdje contact op met zijn vader en ze spreken elkaar weer af en toe. 

homeopathie nvkh