Familiepatronen doorbreken

Veel mensen hebben als volwassene nog de emotionele pijn van het innerlijke kind dat beschadigd is geraakt. Dit kan te maken hebben met hoe er met je is omgegaan als kind en wat dat voor jou heeft betekend. Vaak houden we onbewust en ongewild de patronen van vorige generaties in stand. Met homeopathie is het mogelijk deze patronen, die jou tegenhouden, te doorbreken en je emotionele pijn te helen.

Kinderen die een traumatische jeugd hebben gehad met seksueel misbruik, emotionele verwaarlozing of fysieke mishandeling kunnen daar hun leven lang nog enorm veel last van hebben. Maar zelfs als je een goede jeugd gehad hebt, kunnen er toch subtiele boodschappen zijn die je hebt meegekregen en een rol spelen in je verdere leven.

Het kan bv gaan om familiegeheimen (“de vuile was niet buiten mogen hangen”), je veiligheidsgevoel kan aangetast zijn omdat je niet terecht kon bij een van je ouders of je bent te beschermd opgevoed, waardoor je nog steeds bang bent voor vanalles of er werd je bruut verteld dat je toch nergens goed voor was. Je zelfbeeld kan negatief worden omdat je niet geaccepteerd en gezien bent voor wie je was. Je kunt daardoor jezelf gaan overschreeuwen en doen alsof er niets aan de hand is. “Je moet altijd sterk zijn naar de buitenwereld toe en geen zwakte of kwetsbaarheid laten zien” of juist introvert en depressief worden. Misschien had je een dominante vader of moeder waardoor je conflicten of confrontaties niet aan durft te gaan en veel behoefte hebt aan bevestiging of erkenning. Veel mensen hebben niet geleerd om openlijk over hun gevoelens en emoties te praten. Je kwetsbaar opstellen was gevaarlijk. En nu heb je nog last van die patronen.

                                                

Wat je hebt meegekregen uit je jeugd van je ouders, is vaak het gevolg van hoe je ouders zelf hun kindertijd hebben ervaren. Zij wisten soms niet beter en hebben het zo goed mogelijk proberen te doen. Er is moed en vertrouwen voor nodig om je bewust te worden van dergelijke patronen. Dit is geen daad van opstandigheid of van verraad. Er heeft niemand schuld. Misschien ondervind je tegenstand vanuit je familie die er nog niet aan toe is om dingen te gaan veranderen. Maar vaak kun je, door zelf te transformeren, de katalysator zijn voor anderen. Door familiepatronen te veranderen kun je je eigenheid ontwikkelen en kom je in je kracht te staan. Op die manier wordt het leven voller, rijker en lichter.

Het kan moeilijk zijn om familiepatronen te veranderen via gesprekken en zelfinzicht, omdat het zo diep verankerd zit in je energetische DNA. Met een passend gekozen homeopathisch middel kan het, als een jas die niet van jou is, echt van je afvallen.

homeopathie nvkh