Aambeien

Aambeien zijn zwellichamen van weefsel en bloedvaten die ervoor zorgen dat de anus lucht- en lekdicht afgesloten wordt. Ze behoren dus tot ons lichaam. Echter, als aambeien regelmatig onder hoge druk komen te staan, kunnen ze gaan opzetten. Hierdoor kun je last krijgen van verwijde en gestuwde bloedvaten onderin de endeldarm of net boven de anus. Deze gestuwde bloedvaten kunnen inwendige of uitwendige zwellingen veroorzaken, vooral tijdens de stoelgang.

Inwendige aambeien zitten in de endeldarm, dus vóór de kringspier. Ze komen soms naar buiten tijdens de stoelgang. Uitwendige aambeien bevinden zich ná de kringspier, net voor de anus. Aambeien kunnen pijnlijk zijn, bloeden, branden of jeuken. Als je veel moet persen, is de kans dat je aambeien ontwikkelt groter, zoals bij chronische obstipatie, bij een bevalling of bij moeilijke stoelgang. Soms ontstaat er een bloedprop in de aambei die blauw of paars kleurt en erge pijn doet. Dan is er sprake van een getromboseerde aambei. 

 

Wat kun je doen bij aambeien?

Je kunt zetpillen of zalf krijgen die plaatselijk verdovend werken of een beetje verschrompelend werken. Daarnaast kun je de aambei laten afbinden. Na ruim een week valt de afgestorven aambei dan af. Ook kun je de bloedvaatjes in de aambei laten dichtschroeien, dan sterft die ook af. Of je kunt een irriterende vloeistof laten inspuiten, zodat ze verschrompelen. Hele grote aambeien worden soms operatief verwijderd. Het blijkt echter dat als je aanleg hebt voor aambeien, ze toch vaak weer opnieuw ontstaan.

Hoe werkt de homeopathische behandeling?

Een homeopaat zal alles uitvragen rondom de klachten: sinds wanneer heb je er last van, hoe voelt het, waar zitten ze, doen ze pijn, jeukt het of bloeden ze, hoe voelt de pijn, welke kleur hebben ze, hoe zien ze eruit? Is er iets waardoor je er even minder of meer last van hebt? Heb je last van een moeizame stoelgang of juist diarree of heb je ze sinds je bevalling? Hoe is je eetpatroon? Daarnaast wil de homeopaat ook veel weten over hoe je verder bent als persoon: hoe ben je van karakter, heb je het eerder warm of koud, wat vind je lekker of niet lekker om te eten of drinken, hoe slaap je, heb je nog andere lichamelijke klachten etc. Op basis van dit totaalbeeld aan informatie zoekt de homeopaat naar het meest passende, individuele middel voor jouw klachten. Dat zijn kleine korrels die je in de mond kunt laten smelten. Je neemt ze 2x per week en na een week of 4-5 merk je of de aambeien weggaan of veel kleiner worden zonder dat je er nog last van hebt. 

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • Mail: info@homeopathievandeven.nl
 • Openingstijden: maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur, op afspraak.
 • De praktijk is gesloten wegens vakantie t/m 14 juli. 

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond